В Іллінойсі відбулася інавгурація Джея Пріцкера, нащадка українських емігрантів

В Іллінойсі відбулася інавгурація Джея Пріцкера, нащадка українських емігрантів

Укрінформ
У столиці штату Іллінойс м.Спрінгфілд днями відбулася інавгурація новообраного губернатора штату Джея Пріцкера, який є нащадком вихідців з України.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Генерального консульства України в Чикаго у Facebook.

«14 січня у столиці штату Іллінойс м.Спрінгфілд відбулася інаугурація новообраного губернатора штату Джея Пріцкера», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час інаугураційної промови Джей Пріцкер окреслив свою програму розвитку штату, зокрема, стосовно проведення реформ у податковій, освітній сфері, а також реформування системи державного управління штату на загальному та місцевому рівнях.

Генконсульство висловило сподівання, що «співпраця з офісом новообраного губернатора дозволить забезпечити представлення та просування інтересів української громади в штаті Іллінойс на якісно високому рівні».

Як відомо, прадід Д.Пріцкера емігрував до США з Київщини наприкінці 19 століття, уникаючи переслідування з боку російської влади. 

У Вікіпедії зазначається, що 53-річний Джей Роберт Пріцкер - американський мільярдер, підприємець, громадський діяч і філантроп. Він є нащадком сімейства Прицкерів, яке походить з села Великі Пріцьки (Україна). У 2018 році Джей Пріцкер став губернатором штату Іллінойс і одним з небагатьох мільярдерів-політиків на цій посаді.

За інформацією видання Celebrity Net Worth, Джей Пріцкер є одним з 11 мільярдерів сім'ї Пріцкер, яка належить до 15-ки найзаможніших родин світу зі статками у 33,5 млрд доларів.

Як повідомлялося, губернатором штату Колорадо у 2018 році обрали Джереда Поліса, який теж є нащадком мігрантів із України.

Фото: сторінка Генерального консульства України в Чикаго у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-