Концерт українських різдвяних колядок пройшов у Литві

Концерт українських різдвяних колядок пройшов у Литві

Фото, відео
Укрінформ
Концерт українських різдвяних колядок та інших творів за участі тріо братів-семінаристів з Київської духовної семінарії відбувся у Вільнюсі в храмі Пресвятої Трійці Української Греко-Католицької Церкви.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на о. Вінкентія Пелиха.

Тріо, що дало концерт для української діаспори та всіх шанувальників музики, складається з семінаристів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії бр. Андрія та бр. Юрія Шабанових, бр. Андрія Хомена.

Захід, що відбувся на початку тижня, розпочався із Святої Літургії, яку очолив о. Вінкентій Пелих та о. Анастасій Панькевич.

На різдвяний концерт завітали почесні гості: радник групи по реалізації політики в канцелярії Уряду Литовської Республіки Діана Варнайте; керівник відділу справ країн Східної Європи при Міністерстві закордонних справ Литви Аста Андріяускієне; представник посольства України в Литовській Республіці Нерінга Чешкевічюте; представник державного історичного архіву ЛР Дмитро Серов; громадський та культурний діяч Литви Даля Тарайлєнє, представники української громади у Литві та інші.

Присутня на концерті публіка мала нагоду переконатися, що брати-семінаристи, окрім різдвяних колядок, мають у своєму репертуарі чимало духовних та українських народних пісень.

Нещодавно семінарійне тріо записало різдвяний диск колядок під назвою «Засвіти, Зірко», що був виданий із благословення владики Йосифа (Міляна) та ректорату Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

Фото: архів о. Вінкентія Пелиха

Відео: сторінка о. Вінкентія Пелиха у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-