У Будапешті відбувся різдвяний флешмоб української колядки

У Будапешті відбувся різдвяний флешмоб української колядки

Фото, відео
Укрінформ
Українці в Угорщині, співаючи колядок,  пройшлися святковою різдвяною ходою головною вулицею угорської столиці у рамках флешмобу «Колядує Будапешт».

Про це повідомляється на сторінці Державного Самоврядування українцівУгорщини у Facebook.

«На перший день світлого свята Різдва Христового, 7 січня, за організацією Столичного Самоврядування українців та за ініціативи його голови Ліліани Грекси відбувся різдвяний флешмоб української колядки у Будапешті. Під час святкової ходи з різдвяними зірками головною пішохідною вулицею Будапешта – Váci utca – колядники співали найвідоміші колядки: "Нова радість стала", "Добрий вечір тобі", " У Вифлеємі нині новина", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що учасники ходи такожі роздавали перехожим українські цукерки, «ділячись таким чином святковим настроєм і знайомлячи іноземців з автентичною традицією Українського Різдва».

У святковій ході взяли участь, зокрема, представник української меншини в Парламенті Угорщини Брігітта Суперак, президент Державного самоврядування українців Угорщини Юрій Кравченко та депутати самоврядування, голови та депутати місцевих українських самоврядувань багатьох районів Будапешта, дипломати Посольства України в Угорщині.

"Дякую всім, хто взяв участь та допомагав в організації флешмобу! Ми, депутати Столичного самоврядування українців, дуже раді, що так багато людей долучилося до нашого заходу. Для мене особисто збулась давня мрія, щоби будапештські українці разом змогли презентувати цю чудову українську традицію в столиці Угорщини", - ззазначила Голова Столичного Самоврядування українців Ліліана Грекса.

У пресс-службі Посольстві України в Угорщині повідомили, що такий захід в Будапешті відбувся вперше.

Як зазначається на сторінці Державного Самоврядування українців Угорщини у Facebook, 5 січня 2019 року в приміщенні Державного самоврядування українців в Угорщині з великим успіхом пройшло відзначення Різдвяних свят, організоване для учнів Української недільної школи. У програмі заходу, зокрема, були кутя, вертеп, колядки, виступи творчих колективів.

Читайте також: Українці Угорщини приєдналися до флешмобу на підтримку полонених моряків у РФ

А 16 грудня Столичне самоврядування українців Угорщини організувало для українських діточок Свято Миколая.

Фото: сторінки ukrajinci.hu, Budapesti Ukránok у Facebook

Відео: Budapesti Ukránok 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-