Українці Угорщини приєдналися до флешмобу на підтримку полонених моряків у РФ

Українці Угорщини приєдналися до флешмобу на підтримку полонених моряків у РФ

Фото
Укрінформ
Українська громада Угорщини приєдналася до флешмобу "жовто-блакитний кораблик" на підтримку військовополонених моряків в Росії.

Про це повідомляє пресс-служба Посольства України в Угорщині.

«У Будапешті 5 січня 2018 року продовжилася акція "жовто-блакитний кораблик" (#Жовтоблакитнийкорабликнаялинку) на підтримку звільнення захоплених у російський полон українських військових моряків, яка триває з 25 грудня по 7 січня. 28 грудня до акції приєдналося Посольство України в Угорщині, 5 січня у рамках різдвяних святкувань акцію підтримала і українська громада» - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Державному самоврядуванні українців Угорщини учні Української недільної школи разом прикрасили корабликами ялинку. Мета акції - ще раз нагадати, що ані в Україні, ані за кордоном ніхто не забуває про українських військовополонених моряків і всіх інших українців, що перебувають у полоні на території РФ, в тимчасово окупованому Криму та на Сході України.

Читайте також: Українці в Азербайджані долучилися до акції «жовто-блакитний кораблик»

Захід з підтримки українських моряків відбувся в рамках святкування громадою Різдва Христового. Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп привітала учнів Української недільної школи та членів української громади.

Члени громади разом приготували кутю, учні школи намалювали листівки українським політв'язням, а також виконали колядки. Як зазначила Любов Непоп на своїй сторінці у Facebook, відбулася також презентація підготовленого українською громадою Календаря на 2019 рік з рецептами автентичної української кухні.

Зазначається, що ще більшої святковості атмосфері додало усвідомлення того, що цього року вперше Різдво відзначається в умовах незалежної Православної церкви України. Адже 6 січня  її предстоятель митрополит Епіфаній разом з Президентом України Петром Порошенком отримали Томос про автокефалію з рук Вселенського Патріарха Варфоломія.

Фото: сторінка Nepop Liuba у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-