Під Європарламентом провели акцію за звільнення політв’язнів Кремля

Під Європарламентом провели акцію за звільнення політв’язнів Кремля

Відео
Укрінформ
Акція під Європарламентом: звільнення політв'язнів Кремля і посилення санкцій проти РФ.

У Брюсселі відбулася акція на підтримку Олега Сенцова та інших політичних в’язнів Кремля.

У демонстрації під стінами Європейського парламенту взяли участь європейські депутати та представники українських громад Бельгії, повідомялє кореспондент Укрінформу.

«Європейський парламент вирішив надати премію імені Сахарова 2018 року Олегу Сенцову. Що ми дійсно хочемо – щоб Олег здобув свободу та зміг прибути до Страсбурга наступного тижня й отримати цю нагороду від нас особисто. Усьому світу відома його боротьба за права людини в Криму та за суверенітет його країни. Ми також бачимо його як борця за волю для всіх політичних в’язнів, які зараз перебувають у Росії», – наголосила під час акції депутат Європарламенту Ребекка Гармс.

Кримськотатарський активіст Ельнур Амєтов, який також прийшов до стін Європарламенту, нагадав, що ця акція стосується всіх політичних в’язнів, за волю яких вів боротьбу і голодував кілька місяців Олег Сенцов. Серед тих, хто постраждав за волю свого народу, – 82-річна кримськотатарська активістка Веджіє Кашка, яка була вбита 23 листопада минулого року російськими силовиками у Криму. Крім того, чотири кримськотатарські активісти перебувають зараз у російських в'язницях на порушення всіх фундаментальних прав і свобод людини – у нелюдських умовах, проти них постійно застосовуються репресії.

Читайте також: Моряки, політв‘язні, заручники – всі мають бути звільнені. Без жодних судів і судилищ!

Аметов згадав також про кримського фермера Володимира Балуха, якого ув’язнили у грудні 2016 року, та висловив вимогу щодо його негайного звільнення.

«25 листопада Росія здійснила акт відкритої агресії проти України, напавши на три українські кораблі і захопивши 24 російських моряків. Ми вимагаємо від Європейського Союзу консолідації і просимо прийняти додаткові санкції проти Росії у відповідь на цю агресію», – заявив Амєтов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-