Світ мусить посилити підтримку України перед лицем російської агресії - СКУ

Світ мусить посилити підтримку України перед лицем російської агресії - СКУ

Укрінформ
Міжнародна спільнота повинна рішуче відреагувати на неспровоковану російську агресію у Чорному морі.

Таку думку висловив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, коментуючи напад російських військових на українських моряків у Керченській протоці.

“Світовий конгрес українців закликає міжнародну спільноту швидко та рішуче відреагувати на цю навмисну й неспровоковану ескалацію військової агресії Російської Федерації проти України та посилити підтримку України на захист її територіальної цілісності”, - сказав Чолій.

Він також засудив російські дії та запропонував міжнародній спільноті вжити три конкретні кроки, зокрема: зробити все можливе для примусу Росії до звільнення усіх захоплених українських моряків та військових човнів; суттєво посилити санкції проти РФ, у тому числі відключивши її від SWIFT; та негайно відкликати запрошення Росії до саміту G20 у Аргентині наприкінці листопада.

Читайте також: У Німеччині прокоментували ескалацію в Азовському морі

Як повідомляв Укрінформ, наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом у Чорному морі після того, як по ним був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися. Щонайменше шестеро українських військовослужбовців зазнали поранень.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН.

Під час екстреного засідання РНБО Президент Петро Порошенко підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернення з цією пропозицією до Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-