Діаспора просить Чорногорію допомогти Україні вступити до НАТО

Діаспора просить Чорногорію допомогти Україні вступити до НАТО

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Євген Чолій під час візиту до Чорногорії закликав керівництво держави посприяти наданню Україні перспективи членства у НАТО.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі СКУ.

"Євген Чолій закликав Чорногорію, як найновішого члена НАТО, підтримати євроатлантичну інтеграцію України, а зокрема надання їй Плану дій щодо членства в Альянсі", - заявили у прес-службі.

Окрім цього, Чолій подякував Чорногорії за підтримку територіальної цілісності України та запровадження санкцій проти Росії. "Наголосивши на спробі державного перевороту в Чорногорії під час парламентських виборів у 2016 році за участю російських сил, президент СКУ закликав Чорногорію до підтримки України в справі зниження втручань Російської Федерації у майбутні президентські і парламентські вибори в Україні", - зазначили у СКУ.

Читайте також: Президент Латвії - про курс України до ЄС і НАТО: Ми чекаємо на вас

Чолій також закликав офіційну Подгорицю "підтримати українську громаду й допомогти у реалізації її цілей". "Світовий конгрес українців висловлює свою підтримку українській громаді у Чорногорії та сподівається, що вона найближчим часом створить організацію, яка представлятиме її інтереси", - зауважив президент СКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-