В Анкарі відзначили День Гідності та Свободи

В Анкарі відзначили День Гідності та Свободи

Фото
Укрінформ
В Анкарі День Гідності та Свободи відзначили переглядом фільму «Зима у вогні: Боротьба України за свободу». 

Зокрема, спогадами про події 2014 року поділилася учасниця Майдану, а також виступили представники української громади та Посольства України в Туреччині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Події на Майдані продемонстрували, що своєю силою, силою свого єднання і переконанням у правильності своїх думок, люди можуть змінити історію… Це був той момент істини, коли відбулася екзистенційна трансформація: люди почали собі задавати питання, хто вони є, куди вони йдуть, в якій державі вони хочуть бути, яким бачать майбутнє країни, яким бачать майбутнє своїх дітей. Події Революції Гідності були про цінності, тому вони набули такої популярності, як всередині України, так і за її межами», - сказала радник-посланник (заступник посла України в Туреччині) Наталія Лопатіна.

На фото: Наталія Лопатіна
На фото: Наталія Лопатіна

Також на зустрічі було наголошено, що події Майдану стали важливим етапом становлення громадянського суспільства.

«Це особливий день для України. Раніше, коли згадували про громадянське суспільство в Україні, то казали, що воно слабке, що його немає. Завдяки Майдану ми побачили неймовірний рух, сплеск громадянського суспільства. Потужні громадські рухи виникли під час та після Майдану. Це день, який ми маємо відзначати з гордістю. Бо завдяки цьому в нашій країні є демократія, наше суспільство усвідомило свою силу», - сказала голова Української спілки Анкари Юлія Білецька.

На фото: Юлія Білецька
На фото: Юлія Білецька

Також у своїх спогадах про події 2014 року Олена Крижанівська вказала, що Майдан став поштовхом до активного розвитку волонтерського руху, став подією, яка об’єднала українців, дала можливість відчути свою силу, зв'язок із подіями минулого.

«Всі ми на Майдані відчували зв'язок зі своєю історією, тому що ті сторінки історії про Запорізьку Січ, які ми дітьми вивчали на уроках, ми побачили в реальності. Побачили ці архетипи із минулого, ці інстинкти бажання укріплятися, гуртуватися, захищатися, що завжди було властиве українській нації», - поділилася активістка.

На фото: Олена Крижанівська
На фото: Олена Крижанівська

Після виступів та спогадів представники української та кримськотатарської громад, а також турецькі гості, переглянули фільм «Зима у вогні: Боротьба України за свободу».

Фото: Ольга Будник, Анкара

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-