Діаспора закликає Канаду розширити санкції проти Росії

Діаспора закликає Канаду розширити санкції проти Росії

Укрінформ
Канаді слід розширити санкції проти Росії, аби захистити громадян України від порушення їх прав у РФ.

Про це йдеться у спеціальній брошурі, надісланій Конгресом українців Канади усім членам парламенту Канади.

“Рекомендуємо уряду Канади застосувати механізми “акту Магнітського” для запровадження санкцій проти російських посадовців, відповідальних за порушення міжнародно визнаних прав людини громадян України”, - закликають у Конгресі.

В українській організації також запропонували привести канадські санкції у відповідність із нещодавно розширеним переліком американських обмежувальних заходів. “Якомога швидше рекомендуємо ввести дзеркальні санкції проти російських посадовців та компаній, визначених 6 квітня міністерством фінансів США”, - йдеться у документі.

Як відомо, так званий акт Магнітського дозволяє Канаді накладати санкції на чиновників-корупціонерів та порушників прав людини, незалежно від їх громадянства.

Нагадаємо також, що 6 квітня адміністрація США оголосила про запровадження нового пакету санкцій проти десятків фізичних та юридичних осіб у Російській Федерації. Серед них - наближені до Кремля бізнесмени Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Кирил Шамалов, Віктор Вексельберг, сенатор Сулейман Керімов, голова правління Газпрому Олексій Міллер, секретар Ради нацбезпеки Микола Патрушев, колишній "охоронець" Путіна, нині керівник Росгвардії Віктор Золотов та інші. Крім того, американський Мінфін запровадив обмеження проти 15 юридичних осіб – компаній та організацій.

Читайте також: Шість країн закликають ЄС ввести санкції за кібератаки

Усі їхні активи, що підпадають під юрисдикцію США, заблоковані. Фізичним та юридичним особам у Сполучених Штатах заборонено мати з ними справи чи укладати угоди. Крім того, особи, які не є резидентами США, можуть також потрапити під санкції через свідоме проведення значних транзакцій з особами та компаніями, зазначеними в списку санкцій США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-