Українська діаспора закликає Палату представників США ухвалити резолюцію про Голодомор

Українська діаспора закликає Палату представників США ухвалити резолюцію про Голодомор

Укрінформ
Нижній палаті американського Конгресу слідом за рішенням Сенату США варто визнати Голодомор актом геноциду українського народу.

Таку думку висловив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, коментуючи ухвалення Сенатом США резолюції про визнання Голодомору в Україні 1932-1933 років геноцидом українського народу.

“Світовий конгрес українців щиро дякує Сенату США за цю історичну резолюцію, вітає з цим досягненням у визнанні Голодомору українську діаспору в Штатах на чолі з Українським Конгресовим комітетом Америки та настійно закликає Палату представників США зробити подібне визнання на пошану жертв Голодомору”, - сказав Чолій.

Як повідомлялося, минулого тижня Сенат американського Конгресу прийняв резолюцію, яка підтвердила висновки Урядової комісії США щодо Голоду в Україні (від 22 квітня 1988 р.) про "геноцид проти українців". Резолюція також засуджує систематичні порушення прав людини, у тому числі права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу.

Читайте також: Резолюція сенату США щодо Голодомору: експерт бачить паралелі з Актом Магнітського

У документі також висловлюються найглибші співчуття жертвам, тим, хто пережив Голодомор, та їхнім родинам, а також міститься заклик до розповсюдження інформації з метою підвищення обізнаності у світі про штучну природу цієї трагедії українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-