Виставку

Виставку "Сусіди" на фестивалі у Варшаві презентує київський Центр візуальної культури

Укрінформ
10-й фестиваль "Варшава в будові" відбудеться 13 жовтня - 11 листопада під кураторством київського Центру візуальної культури (VCRC), який презентує на фестивалі виставку "Сусіди".

Про це повідомляється на офіційному сайті VCRC.  

"Центр візуальної культури (Київ) став куратором десятого, ювілейного фестивалю архітектури та урбаністики "Варшава в будові", розподіливши фестиваль між двома містами - Варшавою та Києвом. Відкриття варшавської частини фестивалю - виставки "Сусіди" - відбудеться 13 жовтня в павільйоні "Цепелія" у центрі польської столиці. Виставка триватиме до 11 листопада", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, різке зростання міграційної хвилі з України в Польщу - зовсім не односторонній процес. Він суттєво змінює економічне, політичне та соціальне функціонування обох країн. 10-й фестиваль "Варшава в будові" відповідає на цю ситуацію, відображаючи зміни, що відбуваються з польським та українським суспільствами, на рівні логіки самого проекту. Ідея "сусідства" в його рамках розглядається радше як стан постійного руху, трансформації, аніж як постійне, стабільне співіснування.  

13 жовтня два міста зустрінуться на виставці "Сусіди", що, серед іншого, осмислює різні способи, у які за допомогою локальних та транснаціональних ринкових механізмів, а  також минулих і теперішніх ідеологій трансформується поняття архітектури та позиціонування її творців. 

Київська частина фестивалю відбулася у вересні 2018 року на території, що є одним із найбільш симптоматичних наслідків соціального та урбаністичного колапсу 1990-х років. Вулиця Петрівська, що колись була жвавою артерією між Подолом та Верхнім містом, після серії геологічних та соціальних катаклізмів перетворилася на непролазні хащі.

 Учасники виставки: Бабі Бадалов, Олексій Биков, Оксана Брюховецька, Олександр Бурлака, Пйотр Висоцький, Ксенія Гнилицька, Артур Жмієвський, Микита Кадан, Тарас Камєнной, Гал Кірн та Fokus Grupa, Філ Коллінз, Дана Косміна, Marginal Act, Марина Напрушкіна, Валентина Петрова, Алека Поліс, Сергій Попов та Микола Рідний, Олівер Ресслер, Анна Сороковая, Лукаш Суровєц у співпраці з Олександрою Овсянніковою та Мартою Романків, Сантьяго Сьєрра, TV Kryzys, Давид Чичкан, Хіто Штеєрл, Флоріан Юр’єв, Аліна Якубенко.

Фото: vcrc.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-