Українська громада Португалії вимагає спростувати заяви РПЦ про “громадянську війну”

Українська громада Португалії вимагає спростувати заяви РПЦ про “громадянську війну”

Фото
Укрінформ
Активісти української громади у Лісабоні провели акцію протесту перед церквою РПЦ у Лісабоні та написали відкритого листа Кардиналу-патріарху Лісабону дону Мануелу Клементу.

Про це повідомив у Facebook голова Спілки українців у Португалї Павло Садоха.

«Активісти української громади у Лісабоні провели мітинг перед церквою РПЦ у Лісабоні на знак протесту проти публічних висловлювань митрополита Іларіона Алфеєва, який цього тижня, відвідуючи Португалію з офіційним візитом, заявив в інтерв’ю португальському католицькому радіо «Ренасенса», що в Україні йде «громадянська» війна і що Українська греко-католицька церква проводить політику релігійної нетерпимості», - написав Садоха.

Учасники мітингу виступили з гаслом «Російська православна церква - політична секта!».

Акція протесту під церквою РПЦ в Лісабоні / Фото: Садоха Павло

Активісти вказують, що коментар митрополита Російської православної церкви Іларіона Алфеєва щодо Української греко-католицької церкви «кидає тінь релігійної нетерпимості, не тільки на українців, але й на всіх християн-католиків».

«Така публічна заява, не тільки ображає наші національні і релігійні почуття. Таке висловлювання є частиною російської гібридної війни, що веде Російська Федерація проти України, у якій РПЦ займає місце ідеологічного пропагандиста агресії до інших націй та релігій», - вказано у листі.

Читайте також: Після втрати Києва РПЦ буде несолодко – експерт

Українські активісти в Португалії звернулися з проханням надати можливість виступити на радіо "Ренесанса" послу України в Португалії та священикам Капеланії Української греко-католицької церкви в Португалії, аби вони могли висловити позицію України і української громади в Португалії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-