Як працює мовний табір GoCamp на Закарпатті

Як працює мовний табір GoCamp на Закарпатті

Відео
Укрінформ
Волонтери з Британії та України навчають 50 школярів із Великих Берегів (Закарпаття) англійської й української мов у літньому таборі GO CAMP.

Такі знання здобувають закарпатські діти, де в родинах розмовляють угорською, йдеться у сюжеті "5 каналу".

"Моя материнська мова – це угорська мова, це я знаю від дитинства, а українську мову я вже вчу 9 років і я вже нею досить добре володію вже говорю українською. Ну і англійська це так трохи, зараз середній рівень", – ділиться учасниця табору Анріан-Кінга Радик.

Волонтерка-студентка Анастасія Блажко приїхала з Вінниці. Майбутній філолог викладає українську.

"В межах цього табору ми разом поїдемо до Львова, покажемо їм трохи. Ми можемо дати тільки поштовх, ми не можемо на сто відсотків щось сказати, але це все ж таки надихне дітей більше дізнаватися про країну, в якій вони живуть", – пояснює Анастасія.

Також з дітьми працюють й іноземні волонтери. Наприклад, Олівер Дан прилетів на Закарпаття з Британії.

"У дітей уже доволі хороший рівень англійської, але вони хочуть знати її краще і я дуже вражений наскільки діти відкриті до нових знань, наскільки вони відкриті до вивчення англійської мови", – каже волонтер.

У сюжеті повідомляється, що в таборі працює три групи віком від 11 до 16 років. Англійській та українській школярі вони навчаються через ігри, квести, змагання.

"Ми б хотіли, щоби діти зрозуміли, що мова це є благо і та сама державна мова українська вам відкриє двері в цій країні і дасть більше можливостей, захочете скористатися – скористаєтесь, але якщо ти не володієш державною мовою – то ти не можеш ні посади займати, ні навчатися у вищих навчальних закладах і у тебе ця дорога є обмежена", – пояснив заступник МОН Павло Хобзей.

Загалом на Закарпатті – 12 мовних дитячих таборів, які працюють за підтримки посольства США. Англійську та українську там вивчають понад півтисячі школярів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-