Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд пройде в Ірпені

Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд пройде в Ірпені

Укрінформ
VІI Чемпіонат Світу з футболу серед українських діаспорних команд відбудеться з 19 по 25 серпня в місті Ірпінь Київської області.

Про це повідомляє Ірпінська міська рада. 

Як зазначається, учасниками цьогорічного змагання стали українці з Ізраїлю, Іспанії, США, Польщі, Молдови, Білорусі, Чехії, Естонії, Болгарії, ОАЕ, Австрії, Канади, Англії, Німеччини.

VІI Чемпіонат світу з футболу серед діаспорних команд проводиться з метою зміцнення дружніх відносин і єднання української еміграції з рідною державою, залучення до занять фізичною культурою і спортом широких верств населення, організації активного спортивного дозвілля, пропаганди олімпійських ідей шляхом запровадження здорового способу життя, популяризації футболу в Україні.

Організаторами заходу виступають Міжнародне Об’єднання Українських Громад “Четверта Хвиля”, Міністерство молоді та спорту України, Ірпінська міська рада, Київська обласна державна адміністрація, управління спорту Київської обласної державної адміністрації, Федерація Футболу України, Київська обласна федерація футболу та за сприяння Національного Олімпійського Комітету України і Світового конгресу українців.

Варто зазначити, що раніше такі чемпіонати постійно проходили на території західної України. Минулого року у змаганнях взяли участь 8 команд з Австрії, Іспанії, Молдови, Білорусі, Румунії, Ізраїлю, Польщі, Німеччини, Латвії, Литви, Естонії. Переможцем ЧС з футболу у 2017 році стала українська команда з Іспанії. 

Фото з Фейсбук-сторінки Чемпіонату світу серед української діаспори

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-