В Ризі за участю українців пройшов культурний та музичний фестиваль

В Ризі за участю українців пройшов культурний та музичний фестиваль "Комета"

Фото, відео
Укрінформ
27-29 липня у старовинній Даугавгривській фортеці Риги пройшов традиційний культурний і музичний фестиваль просто неба "Комета", в проведенні якого брали участь і представники української діаспори. 

Про це розказала кореспонденту Укрінформу один з організаторів "Комети" українка Юлія Заколябіна. 

"На Фестивалі звучить жива музика з різних куточків планети, приїжджають ді-джеї, актори цирку, показується авангардне кіно, проходять майстер-класи, лекції різної тематики, виставки та перформанси. На "Комету" приїжджають і представники України, також у ньому бере участь молодь із нашої місцевої діаспори", - розказала Заколябіна.

Сама Юлія Заколябіна родом зі Львова, але наразі мешкає в Ризі. Вона працює в Датському культурному інституті в Естонії, Латвії та Литві, бере активну участь у культурному житті країн Балтії та України. 

"Невдовзі, на початку серпня наша делегація Датського культурного інституту їде до Маріуполя, щоб побачити, яку участь ми можемо взяти в розвитку активізму в цьому українському місті", - пояснила Заколябіна. 

Три дні, з 27 по 29 липня на багатьох майданчиках Фестивалю проходила безліч заходів. При цьому учасники "Комети" самі мешкали в наметах. За традицією в останній день Фестивалю, в неділю вхід для всіх був безкоштовний.

Фестиваль Комета проводиться вже третій рік і став помітним явищем в Латвії та загалом Східній Європі.

Даугавгривська фортеця – старовинна військова споруда, що колись контролювала вхід до Риги через ріку Даугаву. В 1918 році участь в бойових діях тут брав загін пластунів із Західної України. Останні роки об’єкт занепав, але зусиллями активістів Болдерайської групи (Болдерая – район Риги, де розташована фортеця) він став одним з помітних культурних "місць сили" литовської столиці.

Фото: Олег Кудрін, Рига

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-