У Вільнюсі презентували мистецтво петриківського розпису

У Вільнюсі презентували мистецтво петриківського розпису

Фото
Укрінформ
Українське мистецтво петриківського розпису представили на культурному заході "100 облич Литви – об’єднаймо Литву" у Вільнюсі в рамках святкування 100-річчя відновлення Литовської держави.

Подія проходила 1 липня на Ратушній площі, інформує прес-служба українського посольства у Вільнюсі.

"Великий інтерес у литовської громадськості та численних гостей литовської столиці викликало українське мистецтво петриківського розпису, яке було представлене на цьому заході за активного сприяння Посольства України в Литовській Республіці. Для відвідувачів українського павільйону проводилися майстер-класи з виготовлення петриківського візерунку", - йдеться у повідомленні.

Крім цього український павільйон відвідала президент Литви Даля Грібаускайте, яку народні майстрині з України ознайомили зі зразками унікального петриківського розпису та розповіли про історію його створення.

Як зазначили у посольстві, загалом у Вільнюсі демонстрували своє народне мистецтво представники 24 литовських громад із-за кордону та 20 національних громад Литви.

Захід, започаткований Світовою спільнотою литовців, відбувся під патронатом президента ЛР Далі Грібаускайте, прем’єр-міністра ЛР Саулюса Скверняліса, за організаційного сприяння Департаменту національних меншин при Уряді ЛР, Національного центру культури ЛР.

Фото посольства

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-