СКУ організовує у Львові роботу Літнього інституту для українських вчителів

СКУ організовує у Львові роботу Літнього інституту для українських вчителів

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) організовує роботу Літнього інституту для вчителів України, який відбудеться з 3 по 14 липня у Львові.

Про це повідомляє СКУ.

"3 липня 2018 р. у Львові, Україна, розпочне свою роботу Літній інститут 2018 р., діяльність якого організовує Світова координаційна виховно-освітня рада (СКВОР) Світового конгресу українців (СКУ) на чолі з її головою Оксаною Винницькою-Юсипович, яка також є радником міністра освіти і науки України на громадських засадах", - йдеться у повідомленні.

В роботі Літнього інституту візьмуть участь команди шкіл України в складі директора, заступника директора з виховної роботи, учителя природознавства, учителя української мови, учителя іноземної мови та шкільного психолога, а також викладачі Львівського обласного інституту післядипломної освіти (ЛОIППО) та методисти Науково-методичного центру освіти Львова. Особлива увага буде надана віковій категорії учнів 5-9 класів, зазначають організатори.

Викладачі з Торонто разом з українськими освітянами вестимуть заняття Літнього інституту, які триватимуть до 14 липня.

Читайте також: У Львові відбудеться перший форум вчителів українських суботньо-недільних шкіл діаспори

Як підкреслила голова СКВОР Оксана Винницька-Юсипович, наразі відновлення роботи інституту для українських вчителів є дуже актуальним.

"У той час, коли розробляється новий Державний стандарт освіти та запроваджуються ґрунтовні зміни в освітньому просторі України, відновлення роботи Інституту професійного розвитку вчителів є дуже на часі", – наголосила вона.

Нагадаємо, Літній інститут започатковано при Інституті професійного розвитку вчителів (ІПРВ), який було створено при СКВОР у 1992 р. для поширення серед освітян України сучасних методик навчання і демократичних засад керівництва педколективами, вироблення умінь працювати в період змін й інформаційної війни та для вироблення навичок самоосвіти і постійного самовдосконалення. Директором ІПРВ-СКВОР є колишня голова СКВОР Надія Луців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-