У литовському Каунасі відбулася акція за звільнення Сенцова

У литовському Каунасі відбулася акція за звільнення Сенцова

Фото, відео
Укрінформ
Литовські активісти та представники української діаспори ввечері у п’ятницю, 1 червня, провели у Каунасі акцію з вимогою звільнення Олега Сенцова та інших українських політв’язнів у РФ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на члена комітету Литовської асоціації з охорони прав Людини Тетяну Наркявічене.

Учасники акції зібралися в центрі Каунаса біля пам’ятника Свободи. Близько 10 осіб, серед яких правозахисники, активісти, представники української діаспори, а також представник білоруських правозахисників Віталій Калиновський закликали Москву звільнити Сенцова, що оголосив безстрокове голодування, та всіх українських політв’язнів.

Читайте також: На Майдані відбулась акція на підтримку Сенцова

На закінчення акції учасники акції виконали гімн України. Час проведення акції було розраховано так, що після неї розпочався традиційний концерт дзвонів на Дзвіниці біля Військового музею ім. Вітовта Великого. На підтримку акції #SaveOlegSentsov на завершення концерту відомий литовський музикант Раймундас Еймонтас також виконав український гімн.

Невдовзі Еймонтас їде з концертами «Lithuanian DAY – 100» до Франції, де також буде виконувати український гімн на підтримку нашої держави та українських політв’язнів у РФ.

Фото та відео Віталія Цебрія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-