Німецька газета назвала українську шахістку

Німецька газета назвала українську шахістку "переможцем дня"

Укрінформ
Німецька газета Bild у своїй традиційній рубриці назвала українську шахістку Анну Музичук "переможцем дня" після її допису в Facebook від 23 грудня про бойкот чемпіонату світу з шахів у Саудівській Аравії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Через кілька днів я втрачу обидва свої чемпіонські титули – один за іншим. Просто тому, що вирішила не їхати до Саудівської Аравії. Не грати за чиїмись правилами, не носити абайю, не ходити з супроводом на вулицю і взагалі не відчувати себе вторинною істотою. Рівно рік тому я виграла обидва ці титули і була найщасливішою людиною в шаховому світі, а тепер я відчуваю себе дуже погано. Я готова боротися за свої принципи і пропустити турнір, який міг би принести більше грошей, ніж десяток турнірів разом узятих", – написала Музичук.

Водночас, титул "невдаха дня" дістався віце-прем’єру уряду Росії Віталію Мутку після того, як він пішов з посади голови оргкомітету чемпіонату світу з футболу 2018 року. Перед цим, 25 грудня, Мутко заявив, що призупинив діяльність на посаді голови Російського футбольного союзу. Це сталося на тлі звинувачень у причетності до підтримуваної державою допінгової програми в російському спорті. Через це Міжнародний олімпійський комітет довічно позбавив Мутка права бути присутнім на Олімпіадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-