Українці зможуть вільно ввозити до країни більше €10 тисяч

Українці зможуть вільно ввозити до країни більше €10 тисяч

Укрінформ
Національний банк України (НБУ) спростив порядок ввезення в Україну готівкової іноземної валюти резидентами та вдосконалив порядок її вивезення.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

"На сьогодні фізичні особи-українці можуть ввозити в Україну готівку на суму понад 10 тис. євро в еквіваленті за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі, а також за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у фінансових установах, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою, якщо така мала місце, на суму, що перевищує 10 тис. євро в еквіваленті", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що надалі українці зможуть ввозити таку суму без підтверджувальних документів, тобто тільки за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Водночас, вивезення за межі України готівки на суму понад 10 тис. євро фізичними особами-резидентами в еквіваленті здійснюється за наявності документів, що підтверджують зняття ними коштів з власних рахунків у банках, та квитанції про здійснення валютно-обмінної операції (у разі здійснення такої операції) на суму, що перевищує в еквіваленті 10 тис. євро.

Відповідні зміни затверджено постановою правління НБУ № 127 від 12 грудня 2017 року “Про внесення зміни до Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України”, яка набуває чинності з 14 грудня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-