Українці Чикаго вшанували пам'ять жертв Голодомору

Українці Чикаго вшанували пам'ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
У неділю, 26 листопада, українці Чикаго вшанували пам'ять жертв Голодомору, зібравшись біля Української православної церкви Святого Андрія Первозванного у Блумінгдейлі.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Генерального консульства України в Чикаго.

"Українська громада Чикаго вшанувала пам'ять безвинних жертв страшного голоду 1932-33 років в Україні, зібравшись біля Пам’ятника жертвам Голодомору - геноциду в Україні 1932-33 років, який встановлено біля Української Православної Церкви Святого Андрія Первозванного у м.Блумінгдейл", - йдеться у повідомленні.

Після молитви духованства церкви та виступу Генерального консула України в Чикаго Лариси Герасько, усі присутні вшанували пам'ять жертв Голодомору хвилиною мовчання.

Читайте також: Пам'ять жертв Голодомору вшанують два десятки міст Канади

Водночас громада відзначила День Гідності та Свободи, зібравшись біля пам'ятника "Героям Небесної Сотні та Героям України".

Як повідомлялося, панахиди за загиблими у 1932-1933 роках цими вихідними також планували провести у таких містах, як Сандер Бей, Саскатун, Монреаль, Оттава, Ошава, Торонто та Вінніпег. https://www.ukrinform.ua/rubric-diaspora/2349806-pamat-zertv-golodomoru-vsanuut-dva-desatki-mist-kanadi.html

Фото: facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-