Французи переглядають ставлення до РФ – голова Об’єднання українців Франції

Французи переглядають ставлення до РФ – голова Об’єднання українців Франції

Укрінформ
Події першого і другого Майданів поступово змінили уявлення французів про Україну, усунули ототожнення з Росією, натомість ставлення до Росії та політики Кремля змінюється у бік негативного. 

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів голова Об’єднання українців Франції Богдан Білогоцький.

"Україну часто ототожнювали з Росією. Так було ще донедавна. Ситуація змінювалася після Майданів", - сказав Білогоцький, наголошуючи на зменшенні російського впливу у Франції.

"Зараз російський вплив відчувається у французькому суспільстві набагато менше. Мені 76 років і я пам’ятаю ті післявоєнні роки, коли комуністична партія Франції (КПФ) становила майже третю частину в парламенті. Тоді дуже сильно нападали на Україну взагалі, не тільки на еміграцію. Тим керувала КПФ. Хто її фінансував - усім відомо", - сказав Білогоцький.

Так само змінюється серед французів і ставлення до політики Кремля і російського лідера.

"Росія посідала у пересічних французів особливе місце, але згодом і вже зараз французи ненавидять Путіна. Це нам допомагає", - сказав він.

Читайте також: Українці Франції хочуть створити інформагентство для протидії пропаганді Кремля

У проведенні роз’яснювальної роботи Білогоцький бачить перспективу.

"Сьогодні КПФ майже не існує, отримує на виборах мінімальні відсотки – 3-4%. Але ментально залишилося те бачення, що українці співпрацювали з німцями, що знищували євреїв. Сьогодні повільно, але й це змінюється. Здебільшого завдяки роботі істориків... Помалу-помалу і навіть відомі історики починають нас підтримувати", - наголосив Білогоцький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-