Тима назвав фейком Кремля участь українців Польщі у

Тима назвав фейком Кремля участь українців Польщі у "кримському з’їзді діаспор"

Укрінформ
Інформація російських ЗМІ про участь представників української діаспори з Польщі у так званому з’їзді українських діаспор у Криму є "типовою дезінформацією" Кремля.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу заявив голова Об’єднання українців у Польщі (ОУП) Петро Тима.

"Я переконаний, що ніхто туди не поїхав з української громади Польщі. Це - типова дезінформація, адже немає прізвищ, немає назв організацій, але є гучні заяви і є заголовок, і ця новина вже житиме своїм життям", - заявив Тима.

Водночас, він звернув увагу, що одне з російських ЗМІ учасником "з’їзду українських діаспор" у Криму назвало секретаря російського культурно-освітнього товариства з Білостоку (північний схід Польщі) Андрія Романчука.

Голова ОУП підкреслив, що саме Романчук був замішаний у ряді гучних скандалів, пов'язаних з легалізацією Криму як частини Росії. Зокрема,  у березні 2014 року він був спостерігачем під час так званого референдуму в Криму, а згодом, у вересні 2015 року, організував поїздку польських учнів - переможців конкурсу на знання російської мови до окупованого Криму.

Читайте також: МЗС України обурене словами Земана про "продаж" Криму

Романчук був також членом проросійської партії Zmiana, лідер якої Матеуш Піскорський зараз перебуває у варшавському СІЗО за звинуваченням у шпигунстві на користь РФ.

Як інформували російські ЗМІ, до Криму на "з’їзд українських діаспор" прибули делегати деяких областей України, а також представники українських діаспор з Росії, Польщі, Болгарії, Білорусі, Італії, Молдови, Латвії, України, "ДНР" та "ЛНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-