Ключковська назвала одну із загроз для української діаспори

Ключковська назвала одну із загроз для української діаспори

Укрінформ
Асиміляція є великою загрозою для української діаспори, особливо це стосується молоді.

Таку думку у розмові з VIDIA висловила директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) Національного університету "Львівська політехніка" Ірина Ключковська.

"Асиміляція є великою загрозою для діаспори. Це нормальні процеси, які відбуваються у чужих середовищах. Саме тому такою важливою є підтримка держави походження у питаннях збереження української ідентичності. Саме про це ми й говоритимемо на наших зустрічах (у рамках відзначення 50-річчя СКУ у Львові - ред.)", - зазначила вона.

І.Ключковська відзначила, що питання залучення молоді до активної співпраці було і є на порядку денному Світового конгресу українців. 

"Навчаючи й виховуючи молоде покоління в українських освітніх закладах, в родинах і церквах, СКУ готує молодь до активної громадської роботи, залучаючи активно "Пласт" та СУМ (Спілку української молоді). Окрім цього, створено молодіжне крило СКУМО, створюються нові українські громадські організації, які входять до структури СКУ або ж співпрацюють з ним", - додала директор МІОК НУ "Львівська політехніка". 

Фото: Zik

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-