Українці та ірландці мають схоже почуття гумору - діаспорянин

Українці та ірландці мають схоже почуття гумору - діаспорянин

Укрінформ
Українці та ірландці мають схоже почуття гумору.

Про це Gazeta.ua розповів Михайло Баскін з Тернополя, який близько 17 років живе у Дубліні.

Він - один із директорів Асоціації українців Республіки Ірландія. Створив та редагує для діаспори онлайн-журнал "Ірландська Хата".

"Однакове почуття гумору видно по коментаторах на Євробаченні. Ірландські ведучі майже ніколи не сміються над жартами колег з інших країн. Найчастіше вони бурчать. Але від українців були в захваті. Писали про них в газетах. Англійці наших жартів не розуміють. Ніколи не будуть сміятися над собою, - розказав Михайло Баскін. - Різниця між нами та ірландцями в тому, що вони трішки добріші. Менше зациклені на своїх проблемах, бо мають вищий рівень життя".

За словами чоловіка, суспільство в Ірландії не дає себе ображати. Люди завжди реагують на проблеми в державі.

"В Ірландії водопостачання повністю безкоштовне. Два роки назад спробували поставити лічильники. Цю умову висунув Європейський Союз. Людям прийшли перші рахунки, але їх оплатили лише одиниці. Більшість вийшли на демонстрації. В результаті - лічильники зняли. Вода залишилася безкоштовною. Людям, які оплатили чеки, обіцяють повернути гроші. Ще одна показова ситуація — відставка міністра внутрішніх справ. Поліцейський з маленького міста подав рапорт про те, що не реєструються всі порушення. Комісар поліції Ірландії сказав, що він виносить сміття з хати. Через скандал, який розгорівся, замінили усіх керівників", - додав українець.

Михайло Баскін щороку відвідує із сім'єю Україну. Разом із діаспорою допомагає бійцям АТО. Збирають та передають військовим гроші, медичні препарати, одяг.

Фото: Світ мандрів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-