Українці Австралії закликали владу Нідерландів ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС

Українці Австралії закликали владу Нідерландів ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії (СУОА) звернувся з листом до прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте і закликав до повної та беззастережної ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу СУОА.

«У цьому мінливому світі важливо проявити солідарність з тими, хто поділяє спільні цінності та принципи. Міжнародна напруженість в сучасному світі може бути демонтована країнами, які діють спільно і формують чіткі повідомлення для тих, хто продовжує ці цінності та принципи зневажати та порушувати», - йдеться у зверненні.

Українці Австралії переконані, що користь від ратифікації цієї Угоди отримає не лише Україна.

«Угода відкриє нові ринки для Нідерландів, зокрема Україна пропонує понад 45-мільйонний ринок потенційних споживачів. Сьогодні Нідерланди є другим за величиною інвестором в Україні. Ратифікація Угоди допоможе розширити можливості для голландських підприємств і сприяти зміцненню голландської економіки», - йдеться у листі.

На думку Голови СУОА Стефана Романіва, для Європейського Союзу схвалення Угоди про асоціацію є лакмусовим папірцем щодо здатності ЄС трансформувати простір навколо себе і зміцнити східноєвропейське партнерство.

«Ситуація у Європі та країнах-сусідах стане безпечнішою. Для РФ це буде знаком, що Україна є ключовим партнером у надійному союзі», - каже Романів.

Своїм зверненням австралійські українці долучилися до масштабної кампанії на підтримку ратифікації Угоди про асоціацію Нідерландами, яку проводить Світовий конгрес українців.

Крім звернення до керівництва Нідерландів, СУОА закликало членів української громади Австралії провести акції-підтримки перед Посольством Нідерландів у Канберрі та Консульством у Сіднеї, а також у містах: Аделаїда, Брізбен, Хобарт, Мельбурн і Перт.

Австралійські українці розраховують, що їх акції привернуть значну увагу громадськості і голландської влади у контексті триваючого відзначення 400-річчя відкриття Австралії голландським дослідником Дірком Хартогом .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-