В одному з міст Норвегії відкрилася українська школа

В одному з міст Норвегії відкрилася українська школа

Укрінформ
В норвезькій комуні Ставангер, що в окрузі Ругаланд, відкрилася українська школа для дітей віком від 4 до 8 років. 

Про це йдеться на сторінці "Украïнці Ставангера" у Фейсбуці.

"Заняття проводяться в ігровій формі, найбільший фокус - українські традиції та культура. Ми не перевантажуємо дітей пунктуацією та синтаксисом. Зайняття проводитимуться раз на тиждень. Наразі школа працює як пілотний проект, але, якщо все піде нормально, зробимо школу на постійній основі. З часом можливо зробимо кілька груп", - розповів співорганізатор школи та батько одного з учнів Володимир Литвінов.

Батьки відзначають, наскільки вона важлива для емігрантів саме сьогодні.

"Серед нас багато російськомовних, які, однак, вважають себе українцями. Мій син, наприклад, українську не розуміє, оскільки ніде її не чує. Я, звісно, читаю йому книги рідною мовою, інколи мультики дивиться. Але цього недостатньо", - вважає Володимир.

В огркомітеті зазначають, що перший місяць навчання в школі буде безкоштовним, витрати за яке взяла на себе Українська спілка Ругаланду. В подальшому планують брати гроші - близько 150 норвезьких крон або 450 гривень на місяць. 

Мова викладання - українська та російська. При необхідності - норвезькою. Тривалість уроку - приблизно 1 година. Початок о 17:00.

Перше заняття відбулося 24-го лютого. В закладі є lounge-зона, де батьки зможуть випити чаю або кави та поспілкуватися, чекаючи на своїх дітей. Або ж в перспективі створити мовний клуб для дорослих та поєднати приємне з корисним.

Нагадаємо, 30 січня в норвезькій комуні Ставанґер на один день відкрилась українська кав'ярня. Діаспоряни пригощали гостей борщем, грибним супом, варениками з м'ясом та картоплею. На свято завітало близько 200 чоловік. Серед них – українська громада, іноземці та норвежці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-