В Одесі з'явилася премія імені Ісаака Бабеля

В Одесі з'явилася премія імені Ісаака Бабеля

Укрінформ
В Одесі заснували міжнародну літературну премію імені Ісаака Бабеля.

Вона спрямована на створення нового культурного контексту в місті і стане майданчиком для формування художніх смаків сучасного суспільства, повідомляється на сайті премії.

"Премія імені Ісаака Бабеля буде присуджуватися за найкращу розповідь або новелу. Переможець конкурсу отримає винагороду в розмірі 60 тисяч гривень. Автор твору, який посів друге місце, отримає 30 тисяч, а за третє місце дадуть 15 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Перша церемонія нагородження лауреатів відбудеться 13 липня в день народження Ісаака Бабеля в Одеському літературному музеї.

Засновниками літературної премії є Одеська обласна державна адміністрація та її Голова Михайло Саакашвілі, а також Всесвітній клуб одеситів, президентом якого є Михайло Жванецький.

До складу журі міжнародної премії увійдуть онук Ісаака Бабеля, актор, режисер і літератор Андрій Малаєв-Бабель, письменник і сценарист Андрій Дмитрієв, головний редактор журналу "Радуга" Юрій Ковальський, поет Сергій Махотін, письменник Борис Мінаєв та літератор Валерій Хаїт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-