Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

До України повернулися волонтери Корпусу миру США

До України повернулися волонтери Корпусу миру США

Укрінформ
Волонтери Корпусу миру США (Peace Corps Ukraine) повернулися в Україну після того, як їх відкликали у лютому 2014 року під час Євромайдану.

Про це йдеться на сторінці посольства США в Україні у Фейсбуці.

"5 червня голова Корпусу миру США в Україні Денні Робертсон взяв участь у церемонії складання присяги разом із 15 новими добровольцями, які вперше приїхали в Україну, відтоді як програму призупинили і волонтерів відкликали в розпал революції на Євромайдані у лютому 2014 року", - зазначається у повідомленні.

При цьому ще 65 волонтерів прибудуть в жовтні, а потім ще 80 - у березні. Планується, що на початку червня у 2016 році в Україні працюватимуть 150 волонтерів Корпусу миру США.

На разі волонтери займаються роботою в місцевих громадах у західних і центральних областях України. Раніше програма охоплювала всю територію, в тому числі Крим і Луганську та Донецьку області.

Їхня робота спрямована на поліпшення знань англійської мови, а також роботу із молоддю і розвиток громадянського суспільства. Як правило, термін пребування волонтерів у країні становить два роки, протягом яких вони проходять інтенсивну українську або російську мовну практику.

Більш ніж 2740 волонтерів Корпусу миру США працювали в Україні з 1992 року, коли перший президент України Леонід Кравчук і президент США Джордж Буш підписали двосторонню угоду про створення програми.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-