Вже є дані про 105 тисяч об'єктів: Карандєєв розповів, як наповнюється реєстр «єПам’ятка»

Вже є дані про 105 тисяч об'єктів: Карандєєв розповів, як наповнюється реєстр «єПам’ятка»

Фото
Укрінформ
До Державного реєстру нерухомих пам’яток України (єПам’ятка) вже внесено дані щодо 105 532 об'єктів культурної спадщини.

Про це сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час семінару щодо роботи реєстру, передає кореспондент Укрінформу.

Карандєєв зазначив, що станом на 31 грудня 2022 року загалом по Україні було нараховано 144 643 об'єкти культурної спадщини.

"Це достатньо чимала кількість, розуміючи, що це не просто назви нам треба внести в реєстр, а й дуже велику інформаційну базу даних щодо кожного з цих об'єктів. Робота розпочалася, і сьогодні вже місцевими органами охорони культурної спадщини, тобто місцевими державними адміністраціями, були внесені дані щодо 105 532 таких об'єктів", - сказав Карандєєв.

Читайте також: МКІП пропонує внести до списків ЮНЕСКО ще два елементи нематеріальної культурної спадщини

За його словами, це об’єкти культурної спадщини у галузі архітектури, археології, історії, монументального мистецтва, науки і техніки, ландшафту та садово-паркового мистецтва.

Він зазначив, що до реєстру спочатку вносять основні дані щодо того чи іншого об'єкта, а потім будуть внесені додаткові характеристики: фото, відео, описові матеріали тощо.

Ростислав Карандєєв взяв участь у відкритті семінару "“Державний реєстр нерухомих пам’яток України" / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

Т. в. о. міністра наголосив, що система дозволить зробити чіткою, швидкою і прозорою роботу державних органів.

Крім того, в міністерстві працюють над іншими шістьма реєстрами. Зокрема, над реєстром музейних предметів.

Як повідомлялося, минулого року відбулась презентація інформаційно-комунікаційної системи обліку нерухомих об’єктів культурної спадщини «Державний реєстр нерухомих пам’яток України» (єПам’ятка).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-