Україна представить стенд на Болонському ярмарку дитячої книги

Україна представить стенд на Болонському ярмарку дитячої книги

Укрінформ
Україна візьме участь у Болонському ярмарку дитячої книги, який відбудеться з 8 по 11 квітня, на заході свої книги презентують 20 українських видавництв.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Зокрема, Україну з національним стендом представлять видавництва Маміно, Віват, Моя книжкова полиця, Читаріум, Tyanachu, НК-Богдан, Книги 21, видавництво «Жорж», ІРІО, видавництво Старого Лева, видавництво Видавництво, Каламар, Ранок, АССА, Парасоля, проєкт Better Time Stories, Вільний вітер, Крокус, Мала академія наук України та Літературна агенція OVO.

Основою дизайну українського національного стенда на Болонському ярмарку дитячої книги стали ілюстрації Олександра Шатохіна з «тихої книжки» «Жовтий метелик».

Таку візуальну репрезентацію доповнюватимуть листівки з інформацією про загиблих і депортованих Росією українських дітей, про загиблих письменників і перекладачів на війні або через війну, про зруйновані російською армією об’єкти культурної інфраструктури, зокрема бібліотеки. А також матеріали про українські видавництва, книги яких будуть представлені на національному стенді.

«Український інститут книги бере участь у Болонському ярмарку дитячої книги починаючи з 2018 року. Ми тут, щоб наші голоси почули якнайбільше людей в Європі і у всьому світі. Також ми тут, аби показати неймовірну силу українського книговидання, що створює чудові книги для найменших поколінь читачів, попри жахливу війну», - зауважила директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.

У межах програми Болонського ярмарку дитячої книги запланована подія Tales of EUkraine: intermediate results, спікерами якої будуть заступниця директорки УІК з питань міжнародної співпраці Олена Одинока та заступник директора Федерації європейських видавців Енріко Туррін.

Читайте також: На ярмарку у Брюсселі відкрили Український книжковий стенд

Партнерами виступили Болонський ярмарок дитячої книги, Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство закордонних справ України, Посольство України в Італії, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація, Федерація європейських видавців, Книжковий Арсенал, Видавництво Старого Лева.

Як повідомлялося, минулого року в Болонському ярмарку дитячої книги взяли участь понад 1400 експонентів із близько 90 країн світу. Видавці, ілюстратори, графічні дизайнери, літературні агенти, автори, перекладачі, друкарі, спеціалісти з аудіокниг, продавці книг, бібліотекарі та вчителі - всі вони збираються на подію щовесни, щоб поринути у світ книжок. Цього року почесним гостем ярмарку стала Словенія.

Фото: Видавництво Старого Лева

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-