На ярмарку у Брюсселі відкрили Український книжковий стенд

На ярмарку у Брюсселі відкрили Український книжковий стенд

Фото
Укрінформ
На Брюссельському книжковому ярмарку 4 квітня відкрився стенд з українськими книжками під гаслом «Крихкість існування (Fragility of existence)».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Бельгії.

У рамках виставки тимчасова повірена у справах України в Королівстві Бельгія Наталія Аношина зустрілась із представниками видавництв, зокрема із Тетяною Стус, Таїсією Наконечною, Тетяною Виговською, Костянтином Климчуком, Андрієм Малащенком і Тетяною Будною.

Пані Аношина назвала важливим те, що українську книгу можна буде не лише погортати, але й придбати цими днями у Брюсселі. Поціновувачі української літератури матимуть змогу ще більше зануритись у представлений авторами світ пера.

Вона повідомила, що ці книги як про реальні історії українців, так і про багатство нашої культури. Також є великий вибір пізнавальної літератури для дітей, що особливо важливо у контексті розвитку їхніх творчих здібностей.

«Сьогодні, культурна дипломатія є вкрай важливою для підвищення впізнаваності культурного розмаїття нашої держави за кордоном, просування позитивного іміджу України, що є невіддільною складовою під час протистояння російській пропаганді та боротьбі із ворогом», — зазначила тимчасова повірена у справах України.

Відвідати український стенд (№318) у рамках Брюссельського книжкового ярмарку можна по 7 квітня 2024 року включно.

Посольство висловило вдячність Українському інституту книги, Українській бібліотечній асоціації, Міністерству культури та інформаційної політики України за партнерську підтримку заходу, а також видавництвам «Мала академія» Національного центру Малої академії наук України, Видавництву «Час змін Інформ», Free Wind, Видавництву «Парасоля», Видавництву НК Богдан та Саміт-Книзі за представлення України на важливому заході – Брюссельському книжковому ярмарку.

Окрема подяка висловлена організаторам La Foire du Livre de Bruxelles за усю надану допомогу та сприяння.

Нагадаємо, на Лондонському книжковому ярмарку, який щороку збирає головних представників британської та світової видавничої сфери, представили український стенд із насиченою програмою дискусій і виступів.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-