МКІП формує кадровий резерв для деокупованих територій - Карандєєв

МКІП формує кадровий резерв для деокупованих територій - Карандєєв

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики займається формуванням кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях.

Про це т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявив під час форуму «Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо відновити людський капітал на деокупованих територіях. Повернути тих, хто переїхав. Підготувати їх до роботи. Сьогодні міністерство виконує завдання з формування кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях. За нашими оцінками, для початку треба мати не менше 3000 підготовлених фахівців з різних напрямків діяльності, які б могли зайти за Збройними силами, за Нацполіцією, за органами влади на деокуповані території і принести туди український спосіб життя та забезпечити управління саме нашими закладами культури", - зазначив Карандєєв.

За його словами, також необхідно буде відбудовувати інфраструктуру. Він зазначив, що Україна проситиме міжнародних партнерів, міжнародні інституції та фонди сприяти у відновленні гумнітарної інфраструктури.

Читайте також: МКІП підписало меморандуми з науковими інституціями про спільну охорону культурної спадщини

"Велика складова у цьому процесі - реставрація культурних пам'яток. Деякі, на жаль, вже зовсім втрачені. Але деякі можна відновити і повернути до культурного процесу. Ми будемо говорити і про те, як організувати цю роботу, яка вже почалася. Поки що, на жаль, у форматі аварійних, протиаварійних консерваційних робіт. Але ми будемо готуватися і до повноцінної, красивої реставрації", - додав Карандєєв.

Як повідомлялося, на деокупованих територіях пошкоджені 1795 закладів культурної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-