У Представництві ЄС вважають культуру складовою відбудови України й ключовою для руху до членства

У Представництві ЄС вважають культуру складовою відбудови України й ключовою для руху до членства

Укрінформ
Європейський Союз допомагає Україні розбудовувати стійку та живу культурну сферу, оскільки це є складовою відбудови країни та ключовим для її руху до членства в ЄС.

Про це заявив заступник голови Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло, виступаючи на форумі «Креативна Україна», повідомляє Укрінформ.

«Культура продовжує набувати нових ролей та досягати нових небосхилів. Вона намагається діяти всюди на віртуальних платформах, обʼєднуючи різні аудиторії з усіх континентів», – сказав він, зауваживши, що культура може долати політичні кордони. Як приклад, Дюфло згадав документальний фільм «20 днів у Маріуполі», який має вже мільйони переглядів.

Заступник голови Представництва ЄС також відзначив важливість розмаїття та інклюзії для культури і назвав її також потужним економічним центром, де креативні індустрії створюють місця для молоді.

«Для нас культура - це не лише частина шляху до перемоги. Це також частина відбудови України. Культура, врешті-решт, є також ключовою для просування України - майбутньої країни-члена ЄС - у співпраці з європейськими партнерами. ЄС стоїть пліч-о-пліч з Україною у розбудові стійкої та культурно живої ситуації – від збереження архівів, до цифровізації мистецьких колекцій, допомозі з розробки політик, надання можливостей допомоги молодим митцям, мисткиням і культурним інституціям», - наголосив Дюфло.

Читайте також: Карандєєв про охорону культурної спадщини: Треба систематизувати законодавство відповідно до норм ЄС

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня у Києві проходить VII Міжнародний форум «Креативна Україна». Захід зібрав урядовців, народних депутатів, українських та закордонних експертів й експерток, креативних підприємців і підприємиць, митців і мисткинь, журналістів і журналісток, аби продемонструвати, як у горнилі війни переосмислюється і зароджується нова українська культура та креативні індустрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-