Зменшення дохідності праці у сфері культури є величезним викликом - Карандєєв

Зменшення дохідності праці у сфері культури є величезним викликом - Карандєєв

Укрінформ
Зменшення дохідності праці у сфері культури є величезним викликом, відповісти на який можна лише нестандартними рішеннями.

Про це сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час міжнародного форуму «Креативна Україна» 2024, передає кореспондент Укрінформу.

«Зменшення дохідності праці у сфері культури є величезним викликом. Відповісти на нього можна лише нестандартними рішеннями. Сучасне культурне продукування, окрім мистецької складової, набуло економічної монетизації. Українська культура дуже хоче монетизації своїх процесів», - зазначив Карандєєв.

Він зауважив, що у перші місяці повномасштабного вторгнення зупинилася низка суспільних процесів, зупинилася концертно-виставкова діяльність. Але Карандєєв висловив переконання, що українське мистецтво має жити, де це можливо. «Це можливо на фронті за державної підтримки, в навчальних центрах, в госпіталях, але й за кордоном», - підкреслив глава МКІП.

Карандєєв зазначив, що сфера української культури щодня сиротіє - тисячі працівників сфери культури, які стали вимушено переміщеними особами як всередині країни, так і за кордоном, лишають культурну сферу, змінюють професію, рід занять.

Читайте також: В Україні через російську агресію пошкоджені або зруйновані 945 пам’яток культурної спадщини

«Це майже непоправні втрати. Кожна людина, яка задіяна у цій сфері, стає безцінним її потенціалом, потребує бережного ставлення», - наголосив він.

Очільник МКІП вважає, що Україна має невідкладно запровадити підготовку як професійних творчих працівників, так і спеціалістів суміжних спеціальностей в українських закладах освіти з орієнтацією на міжнародні ринки.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики оголосило про запуск ініціативи RES-POL — Rapid Expert Support for Culture and Media Policies in Ukraine (Швидка експертна підтримка політики у сфері культури та медіа в Україні).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-