Нацрада закликала створити і розповсюдити оновлену міжнародну ефірну версію «Оскара»

Нацрада закликала створити і розповсюдити оновлену міжнародну ефірну версію «Оскара»

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення закликала керівництво Walt Disney Company створити і розповсюдити серед мовників оновлену міжнародну версію, в якій буде збережено фрагмент з номінацією «Best Documentary Feature».

Про це йдеться у зверненні Національної ради, передає Укрінформ.

«Днями всі українці з величезним підйомом зустріли новину про визнання стрічки «20 днів в Маріуполі» переможцем у номінації «Best Documentary Feature». Промову режисера фільму Мстислава Чернова цитували майже всі медіа у демократичних країнах. Однак зараз зʼясувалося, що у скороченій міжнародній ефірній версії цієї події немає! Сьогодні всі демократії світу підтримують будь-яку можливість протистояти воєнній агресії, що загрожує мирному світовому порядку. У цей момент ваш персонал ухвалює видалити частину церемонії, де журналісти отримують нагороду за повнометражну документальну стрічку, яка розповідає про жахи й нелюдську жорстокість війни! І цей момент, який викликав колосальну емоцію в залі кінотеатру DOLBY і в численних дописах протягом дня у мережі інтернет, не побачать глядачі у багатьох країнах Східної півкулі і ті глядачі на земній кулі, хто дивитиметься Церемонію у подальших численних показах», - йдеться у зверненні.

У Нацраді зауважили, що знайомі з поясненнями Студії про попереднє планування скороченої версії, та наголосили, що воно цілком могло би бути лише попереднім.

«Відтак ми звертаємося з проханням створити і розповсюдити серед мовників оновлену міжнародну версію, в якій буде збережено фрагмент з номінацією «Best Documentary Feature», - йдеться у зверненні.

Читайте також: У Disney пояснили, чому вирізали зі скороченої міжнародної телеверсії «Оскара» перемогу України

Як повідомляв Укрінформ, уперше в історії українського кінематографа стрічка «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова здобула премію «Оскар», перемігши в номінації «Найкращий документальний фільм».

Ця стрічка створена у співпраці Associated Press та американських документалістів з Frontline. Матеріал для фільму було відзнято в перші дні облоги Маріуполя.

Фільм «20 днів у Маріуполі», який розповідає про облогу міста від 24 лютого 2022 року, - режисерський дебют воєнного кореспондента фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова. Також до створення картини були залучені фотограф Євген Малолєтка та продюсер і журналіст Василіса Степаненко. За роботу в Маріуполі вони отримали Пулітцерівську премію.

Окрім того, Малолетка, Чернов і Степаненко за серію журналістських матеріалів про облогу Маріуполя (репортажі, фото та відеорепортажі, розслідування та фільм «20 днів у Маріуполі») стали лауреатами Шевченківської премії.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-