У Лондоні презентували книгу британсько-української письменниці про війну з Росією

У Лондоні презентували книгу британсько-української письменниці про війну з Росією

Укрінформ
У Лондоні в Oxford and Cambridge club під час Вечора подяки волонтерам відбулась презентація книги британсько-української письменниці Анни Шевченко «Навколо війни через 20 історій» (Around the war in twenty stories).

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

У відеозверненні до учасників заходу заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко відзначив важливість донесення правди про війну в Україні до читачів у всьому світі.

За сприяння Держкомтелерадіо книгу безкоштовно надрукували в межах благодійної акції «Українським дітям – українську книгу» на Харківській книжковій фабриці «Глобус», яка входить до складу АТ «ДАК «Укрвидавполіграфія». З Харкова до Лондона наклад видання доставили українські волонтери.

У книзі зібрано 20 історій пересічних українців – від вчительки, яка веде уроки у бомбосховищі, і бібліотекарів, які переховували українські книги під час окупації Херсона, до чемпіонки кінного спорту, яка загубила коня в Бучі, і маленької дівчинки Мілани, яка ділиться останнім, що в неї є – цукеркою, яку вона везе з розбомбленого міста.

«Усі історії, описані в книзі, реальні, книга друкувалася під час обстрілів за 40 кілометрів від фронту, і вся команда – від автора до перевізників книги у Лондон працювала над книгою безкоштовно», – розповіла Анна Шевченко.

За її словами, гроші від продажу мали піти людям, про яких йдеться в книзі, але всі вони відмовилися і натомість вирішили пожертвувати вибраним благодійним організаціям: на фінансування протимінного обладнання для фермерів, придбання ліків для дитячої лікарні у Львові, доставку тактичних засобів медицини на передову, на підтримку дитячої бібліотеки в Херсоні та притулку для собак у Харкові.

Участь у презентації та вшануванні волонтерів взяли представники британського уряду, бізнесу, культури, освіти, української діаспори, керівники благодійних фондів, відомі журналісти, військові, які тренують українських солдатів. Серед гостей заходу були, зокрема, керівники Королівської опери, Британської бібліотеки, Національних архівів тощо.

Всім учасникам вечора в подарунок від України та українців авторка вручила книгу Around the war in twenty stories.

Також книгу подарували Її Величності Королеві, працівникам штабу, який тренує українських військових, голові відділу України МЗС Британії, офісу прем’єр-міністра Великої Британії, членам Британського парламенту – баронесі Кеннеді, Борису Джонсону та колишньому міністру оборони Бену Воллесу.

Читайте також: УІНП торік видав книгу «Без ротацій» і взяв участь в організації 10 виставок про війну

Як повідомлялось, Анна Шевченко народилася в Києві, зараз живе у Лондоні. Як фахівець із конфліктології працювала в 47 країнах світу, була перекладачем королеви Великої Британії, також перекладала для семи британських прем’єр-міністрів.

Вона є авторкою двох романів «Спадок» і «Гра» та двох книжок з культурології. Роман «Спадок» опублікований у 20 країнах, був номінований на премію Джорджа Орвелла у Великій Британії, отримав нагороди у Британії, Франції та Німеччині. В Україні ці два романи вийшли у видавництві «Нора-Друк».

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-