Зеленський подякував команді фільму «20 днів у Маріуполі» за здобутий «Оскар»

Зеленський подякував команді фільму «20 днів у Маріуполі» за здобутий «Оскар»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував команді, яка працювала над фільмом "20 днів у Маріуполі" за здобуту нагороду кінопремії "Оскар".

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у Телеграмі.

"Понад два роки тому Росія жорстоко атакувала Маріуполь. "20 днів у Маріуполі"  - фільм, який показує правду про російський тероризм. Дякую команді, яка працювала над цим фільмом і здобула таку важливу нагороду "Оскар", яка дає змогу голосно сказати про російську війну проти України. Дякую всім журналістам у світі, які розуміють важливість висвітлення правди про нашу боротьбу та розповідають її", - зазначив Зеленський.

Він наголосив, що українці пам’ятають й ніколи не забудуть кожен день цієї війни, кожен день Маріуполя, його захисників і захисниць.

"Ми пам’ятаємо всіх, хто боровся заради міста. Пам’ятаємо та маємо звільнити з російського полону всіх оборонців Маріуполя та "Азовсталі", яких досі утримують у нелюдських умовах. Ми пам’ятаємо, що маємо перемогти російське зло, щоб відновити нормальне життя для всіх наших людей, для кожного нашого міста", - наголосив Зеленський.

Він подякував кожному й кожній, "хто поширює правду про цю війну, про хоробрість наших людей і про біль нашого народу".

Читайте також: Фільм «20 днів у Маріуполі» обов'язковий до перегляду - посол США в Україні

"Правда долає все. І я дякую кожному у світі, хто підтримує нашу державу, наших людей із перших днів цієї війни. Разом маємо захистити життя", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, уперше в історії українського кінематографа стрічка "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова здобула премію "Оскар", перемігши у номінації "Найкращий документальний фільм".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-