Німеччина передасть бібліотеці у Херсоні обладнання для людей із порушенням зору

Німеччина передасть бібліотеці у Херсоні обладнання для людей із порушенням зору

Укрінформ
Пошкоджена росіянами бібліотека в Херсоні отримає від Німеччини нове обладнання для людей із порушенням зору.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України із посиланням на лист уповноваженої з питань культури та медіа уряду Федеративної Республіки Німеччина Клаудії Рот, передає Укрінформ.

За її словами, Мережа захисту культурних цінностей України (Ukraine Art Aid Center) була створена Федеральним урядом Німеччини у березні 2022 року для координації допомоги і захисту українських культурних цінностей, пам’яток архітектури і музеїв.

"У цьому зв’язку федеральне Міністерство закордонних справ надало і цьогоріч значні кошти приватній ініціативі Ukraine Art Aid Center, через яку можна здійснювати широкі постачання допомоги для захисту культурних цінностей до України. Я сподіваюся, що допомога людям із вадами зору в Україні є наочним прикладом такої роботи, й буду рада продовженню співпраці", – зазначила у листі Рот.

За інформацією МКІП, уряд Німеччини підтримає Херсонську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. Олеся Гончара, яку торік обстріляли росіяни.

У міністерстві розповіли, що внаслідок ракетних ударів армії РФ по облцентру Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека, де працював провідний в Україні Центр для сліпих і людей з вадами зору, зазнала суттєвого руйнування - у тому числі була знищена машина для виготовлення книг шрифтом Брайля.

Зазначається, що Німецька національна бібліотека через Мережу захисту культурних цінностей України встановила прямі контакти з Херсонською бібліотекою.

Читайте також: В Україні за час війни зруйнували понад 130 бібліотек, майже 750 потребують ремонту - експерт

У МКІП заявили, що Ukraine Art Aid Center замовив необхідне обладнання та техніку, виходячи з конкретних потреб. Йдеться про принтер для друку шрифтом Брайля, принтер для друку тактильної графіки на капсульному папері, дисплей Брайля, електронний збільшувач, лупу, а також спецпапір. Постачання обладнання в Україну очікується навесні 2024 року.

"Під час відновлення України ми прагнемо реалізувати нову філософію діяльності закладів культури. Вдячні нашим німецьким друзям за розуміння й підтримку в формуванні безбар’єрного середовища", - наголосив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Як повідомлялося, у МКІП заявили, що Естонія передасть Україні 274 археологічні артефакти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-