В Україні оголосили літературно-мистецький конкурс для молоді «Роду криниця віща»

В Україні оголосили літературно-мистецький конкурс для молоді «Роду криниця віща»

Укрінформ
Шевченківський національний заповідник оголосив про літературно-мистецький конкурс «Роду криниця віща» для учнівської та студентської молоді.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Студенти та учні можуть подати поетичні та прозові твори (вірші, оповідання, новели, есе, казки), а також малярські роботи, у яких мистецьки осмислюють власне бачення ролі роду і родини, силу енергії Шевченкової поезії у боротьбі проти багатовікового російського ворога, збереження родових цінностей тощо. Мова творів — українська", - йдеться у повідомленні.

Мета конкурсу — виявити та підтримати літературно- та художньо обдаровану молодь, виховати любов та повагу до свого роду, рідної землі та пращурів, підсилити інтерес до пізнання родинних звичаїв і традицій. Він проводиться у двох секціях: «Літературна творчість» та «Рід і родина — очима юних художників».

Зазначається, що переможці отримають дипломи, грамоти, пам’ятні подарунки, безплатні екскурсії музеєм Тараса Шевченка, майстер-класи від митців. Кращі твори надрукують та видадуть окремою збіркою, проілюстрованою найкращими роботами юних художників.

Читайте також: У Лондоні для учнів української школи провели урок про Лесю Українку

Вручення нагород відбудеться на Тарасовій горі в м. Каневі у травні в рамках відзначення Дня матері та Міжнародного дня сім’ї.

Детальніше про умови конкурсу можна дізнатися за посиланням.

Як повідомлялося, Український інститут книги оголосив про початок конкурсного відбору проєктів з перекладу української літератури іноземними мовами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-