У Києві презентують проєкт, який представить Україну на Венеційській бієнале-2024

У Києві презентують проєкт, який представить Україну на Венеційській бієнале-2024

Укрінформ
Команда національного павільйону України на 60-й Венеційській бієнале презентує в Києві проєкт «Плетіння сіток».

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

Як зазначили у МКІП, «Плетіння сіток» – це групова виставка, що звертається до практики колективного плетіння маскувальної сітки як метафори спільних горизонтальних дій. Кураторами її є Вікторія Бавикіна і Максим Горбацький.

«Митці та мисткині проєкту стали фасилітаторами художнього висловлювання, залучивши до участі групи та спільноти, що у тій чи іншій формі є носіями досвіду інакшості», – прокоментували у відомстві.

У МКІП додали, що тема цьогорічної Венеційської бієнале – «Іноземці скрізь» – про універсальні для світу питання щодо інакшості та співіснування різноманітностей.

Суголосно із загальною темою виставки проєкт українського павільйону торкнеться теми інакшості через персональні досвіди війни, еміграції й асиміляції у нових суспільствах і трансформації мови під тиском насилля.

Презентація проєкту відбудеться у Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (зала Середньовіччя) у межах пресконференції з нагоди події.

Запланований захід на четвер, 25 січня. Початок – о 16:00.

У пресконференції візьмуть участь, зокрема, тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, куратори й комісар павільйону – заступник міністра з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

Читайте також: Україну на ювілейній Венеційській бієнале представить мистецький проєкт «Плетіння сіток»

Учасниками заходу будуть також митці – Катя Бучацька, Даніїл Ревковський, Андрій Рачинський, Олександр Бурлака, Андрій і Лія Достлєви.

Як повідомлялося, Венеційська бієнале є однією з провідних виставок сучасного мистецтва. Проходить вона що два непарні роки.

У 2024-му Венеційська бієнале триватиме з 20 квітня до 24 листопада. Тема її – «Іноземці скрізь» з акцентом на вигнанцях, емігрантах й аутсайдерах.

Фото: labiennale.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-