У Римі завершуються Дні українського кіно

У Римі завершуються Дні українського кіно

Фото
Укрінформ
У столиці Італії 15-17 грудня проходять Дні українського кіно.

Захід організовано спільними зусиллями Державного агентства з питань кіно, Посольства України в Італійській Республіці та громадських організацій, повідомили Укрінформу у Держкіно.

«Зараз в Італії другі вихідні поспіль ми презентуємо українську культуру, українське кіно. Наша країна переживає складні часи через повномасштабний напад Росії, війну. Але навіть в таких умовах в Україні розвивається національне кіно як велика частина культури та інформаційної політики», - розповіла Укрінформу голова Держкіно Марина Кудерчук.

У Римі завершуються Дні українського кіно

Під час церемонії офіційного відкриття, яке відбулося у Будинку кіно Casa del cinema a Villa Borghesе, посол України в Італії Ярослав Мельник сказав, що радий відкрити Дні українського кіно в Римі, які вже стали доброю традицією.

«Сьогодні український кінематограф став частиною єдиного культурного фронту українських митців проти невиправданої російської агресії. Актори, режисери, продюсери, оператори стали на захист своєї країни: хтось - вступив в ряди Збройних сил України, хтось - почав фільмувати бойові дії на передовій, наслідки війни та свідчення очевидців. На превеликий жаль, багатьох з них вже немає разом з нами. Серед останніх загиблих на цій жахливій війні були актори Василь Кухарський та Андрій Павленко. Вони віддали саме дороге - своє життя - за нашу з вами свободу», - сказав Мельник.

Почесним гостем відкриття був посол України при Святому Престолі Андрій Юраш, а також представник відділу з питань культури мерії Рима Валеріа Алегрітті.

Під час відкриття відбувся показ фільму режисера Дениса Тарасова про каральну систему радянської психіатрії «Божевільні», що отримала спеціальну відзнаку Варшавського міжнародного кінофестивалю.

Як зауважили в Держкіно, тижнем раніше з 8 по 10 грудня у Римі проходив Фестиваль українського духовного кіно.

Читайте також: У Ризі з успіхом пройшов III фестиваль «Дні українського кіно в Латвії»

«На таких заходах більшість глядачів саме італійці, вони надзвичайно добре приймають наше кіно. Їм наша ментальність близька, вони емоційні, потім довго обговорюють», - зазначила Кудерчук.

Як повідомляв Укрінформ, Дні українського кіно відбуваються також у Стамбулі з 14 по 22 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-