Верховний суд підтвердив наявність історичного ареалу у Львові

Верховний суд підтвердив наявність історичного ареалу у Львові

Укрінформ
Верховний суд підтвердив наявність історичного ареалу у Львові і необхідність дотримання обмежень і вимог законодавства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

«Завдяки професійній роботі юридичного департаменту Міністерства культури та інформаційної політики, Верховний суд повністю підтримав позицію МКІП, підтвердивши правомірність судової практики щодо наявності історичного ареалу у місті Львів», - ідеться у повідомленні.

Зокрема суд постановив, що містобудівельні суб’єкти повинні дотримуватися обмежень і вимог, встановлених законодавством про охорону культурної спадщини. Це стосується містобудівної діяльності на території, яка належить до історичного ареалу та його буферної зони згідно з історико-містобудівним планом міста Львова.

Читайте також: ЮНЕСКО надало посилений захист ще п’ятьом об'єктам культурної спадщини України

Також було вказано, що незатвердження науково-проєктної документації щодо визначення меж історичного ареалу не впливає на правовий статус території, яка є об’єктом культурної спадщини, і не звільняє її від державного захисту.

Як повідомляв Укрінформ, в листопаді у Києві відбулась презентація інформаційно-комунікаційної системи обліку нерухомих об’єктів культурної спадщини «Державний реєстр нерухомих пам’яток України» (єПам’ятка).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-