МКІП затвердило програму з музики для початкової мистецької освіти

МКІП затвердило програму з музики для початкової мистецької освіти

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики затвердило Типову освітню програму з музичного мистецтва початкової мистецької освіти середнього (базового) підрівня загального мистецького спрямування.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

"Програму можуть використовувати мистецькі школи, які здійснюють навчання за напрямом музичного мистецтва, для формування власних освітніх програм середнього (базового) підрівня загального мистецького спрямування. Її розробив колектив фахівців, і вже понад рік програма проходить апробацію в мистецьких школах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою програми є ознайомлення з явищами музичної культури та формування власного ставлення до них, розвиток музичних умінь та навичок, достатніх для їх практичного застосування й активного самовираження через індивідуальну та/або колективну творчість.

Читайте також: В Україні запустили грантову програму для музикантів, чиї інструменти пошкоджені під час війни

У МКІП додають, що освітні програми мистецьких шкіл, розроблені на основі Типової освітньої програми, не потребують додаткового затвердження органами управління.

З документом можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики формує робочу групу зі створення закону про музичну індустрію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-