МКІП працює над розробкою закону про музичну індустрію

МКІП працює над розробкою закону про музичну індустрію

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики України формує робочу групу зі створення закону про музичну індустрію.

Про це повідомляє МКІП, передає Укрінформ.

За словами виконувача обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва, в Україні не існує закону про музичну індустрію. Музичний бізнес використовує нормативні акти, створені ще у 90-х роках. Через це учасники ринку стикаються з непрозорістю авторських нарахувань та неактуальним правовим регулюванням цілої індустрії, зазначив він.

Про це йшлося під час профільної дискусії в межах Форуму музичної індустрії Kyiv Music Days, яка відбулась 9 грудня. Серію таких зустрічей за участю представників індустрії та влади ініціювали група музичних компаній MUZIKA та всеукраїнська асоціація музичних подій UAME.

Як заявив Карандєєв, важливо захистити права глядача як споживача культурних послуг.

“Ми хотіли б, щоб він отримав зручний сервіс. Щоб після того, як був придбаний квиток, споживач чітко знав, що його чекає, якщо захід скасували чи перенесли, у якому випадку він може отримати компенсацію. Водночас вся ця історія має бути прозорою і зрозумілою для всіх учасників ринку”, - наголосив він.

Читайте також: Бюджет Українського інституту книги зросте у понад п'ять разів - Карандєєв

За словами Карандєєва, МКІП формує робочу групу зі створення відповідного закону, до якої окрім представників закладів культури увійдуть народні депутати і представники музичної індустрії.

Учасники дискусії обговорили питання щодо квиткової інструкції, повернення коштів за перенесену або скасовану подію; виплати авторських винагород українським музикантам; єдиного податкового поля для всіх гравців індустрії; тексту законопроєкту про музичну індустрію.

Одним з результатів профільних дискусій має бути поданий до Верховної Ради проєкт закону про музичну індустрію. Крім того, має бути поширена інформація про права українських авторів і механізми отримання роялті українськими авторами й артистами. Також має бути затверджена нова інструкція з ведення квиткового господарства.

Група разом з депутатами працюватиме над удосконаленням податкової системи в музичному бізнесі.

Читайте також: Карандєєв: Виділення коштів на сферу культури є проєктом міжнародної співпраці

Як повідомляв Укрінформ, за словами Карандєєва, культурні інституції мають шукати партнерів та союзників за кордоном, доносити важливість української спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-