Досвід наглядових рад у бізнесі слід використати для управління закладами культури - Карандєєв

Досвід наглядових рад у бізнесі слід використати для управління закладами культури - Карандєєв

Укрінформ
Успішний досвід діяльності наглядових рад у галузі бізнесу необхідно використати для ефективного управління державними закладами культури.

Таку думку висловив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв на Міжнародному форумі корпоративних директорів, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МКІП.

«Забезпечити правильне управління в галузі культури, поєднавши економічну і соціально-мистецьку складові, — це дуже важливе завдання. Нам необхідно розробити механізм управління нашими закладами, передусім тому, що там є майно, яким потрібно розпоряджатися. Тому досвід бізнесу в організації управлінських процесів стане нам у пригоді. Закликаю представників корпоративного сектору ділитися ідеями або входити до складу наглядових рад закладів культури», — сказав Карандєєв.

Він зауважив, що наглядові ради почали створювати в державних культурних інституціях ще у 1990-х роках, але, на відміну від наглядових рад бізнес-компаній, вони передусім наглядали за виконанням урядових рішень, а не опікувалися коштами.

Водночас т.в.о. міністра підкреслив, що в галузі культури вже впроваджують наглядові ради, які опікуються саме розподілом коштів. Такі органи створені в Українському інституті книги та Українському культурному фонді. Цей успішний досвід необхідно поширювати на інші державні установи та заклади культури.

Карандєєв зазначив, що створення ефективної наглядової ради необхідне для роботи Музею Голодомору-геноциду, посилення інституційної спроможності якого було однією з умов уряду Канади для фінансування добудови музею.

Читайте також: Карандєєв назвав найгострішу проблему у реставраційній сфері

Під час VI Міжнародного форуму корпоративних директорів експерти в галузі бізнесу та представники державних органів обговорили актуальні тренди корпоративного управління. Йшлося також про успішні кейси провідних українських компаній, які демонструють зростання попри війну.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня Міністерство культури та інформаційної політики України оголосило про початок прийому документів від закладів культури та громадських об’єднань для обрання частини наглядової ради УКФ.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-