Зеленська обговорила з першою леді Республіки Корея порятунок української культурної спадщини

Зеленська обговорила з першою леді Республіки Корея порятунок української культурної спадщини

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська й перша леді Республіки Корея Кім Кон Хі під час зустрічі в Києві обговорили порятунок української культурної спадщини.

Про це Зеленська повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

Так, одним зі способів збереження культурної спадщини є цифровізація, якою нині займається Міністерство культури та інформаційної політики України.

Як зауважила Зеленська, у цифровій сфері Республіка Корея є особливо потужною. Дружина Президента висловила сподівання, що країни зможуть співпрацювати ще й у цьому напрямі.

У ході зустрічі перша леді України окремо подякувала Кім Кон Хі за відвідання постраждалих від російського терору міст Буча й Ірпінь Київської області та поховань жертв російських воєнних злочинів. За її словами, для українців такі візити завжди є свідченням солідарності.

Читайте також: Зеленський подякував Республіці Корея за гуманітарну та нелетальну допомогу Україні

Також вона висловила вдячність Президенту Республіки Корея Юн Сок Йолю за тверду підтримку українського народу та готовність сприяти відбудові України, які він підтвердив на саміті НАТО і в Польщі, де також перебував із візитом.

"Вкотре пересвідчуюся: навіть пів земної кулі між країнами – не відстань для людей, які здатні відчувати і чути", – підкреслила Зеленська.

Дружина Президента запросила Кім Кон Хі на третій Саміт перших леді та джентльменів, що відбудеться у вересні цього року.

"Говоритимемо якраз про відчуття і почуття – ментальне здоров’я не тільки українців, а й жителів різних країн світу. Як перетворити вразливість на стійкість перед лицем війн, криз, поряд із небезпечним сусідом?", – повідомила вона.

Зеленська переконана: Республіці Корея, як й Україні, тут є чим поділитися.

Читайте також: У Фінляндії та Нідерландах з'явились нові україномовні аудіогіди

Як повідомляв Укрінформ, 15 липня Президент та перша леді Південної Кореї прибули в Україну з неоголошеним візитом. Подружжя відвідало місце масових вбивств у Бучі Київської області, а також місто Ірпінь.

Президенти України та Південної Кореї Володимир Зеленський і Юн Сок Йоль у ході зустрічі обговорили Формулу миру, продовольчу й енергетичну безпеки.

У заяві для засобів масової інформації глава Південної Кореї заявив про збільшення допомоги Україні до 150 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-