У Люксембурзі стартували Дні України

У Люксембурзі стартували Дні України

Фото
Укрінформ
У Люксембурзі відбулася офіційна церемонія відкриття Днів України в Люксембурзі, яка дозволила всім присутнім відкрити для себе красу та багатство української культури та мистецтва.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Королівстві Бельгія, за підтримки якого проходить захід.

Під час відкриття відбулися художня міфологічна фотовиставка Олександра Тетеріна, концерт «українського Паганіні» скрипаля Василя Попадюка, поетичні читання французькою мовою, презентація смачних українських страв та багато іншого.

На церемонії виступила Тимчасовий повірений у справах України в Люксембурзі Наталія Аношина.

«Ми твердо переконані, що для нас, разом з нашими європейськими друзями, вкрай важливо продовжувати висвітлювати та зміцнювати унікальність багатої української культури. Водночас ми вважаємо надзвичайно важливим, щоб Росія як терористична держава була ізольована в усьому світі не лише економічно та політично, але й культурно», – зазначила вона.

Посольство України висловило щиру вдячність команді LUkraine asbl та її президенту Миколі Жарову, віцепрезиденту Інні Яременко за організацію цього важливого заходу та популяризацію української культури та традицій у Люксембурзі.

Окрема подяка висловлена партнерам цього заходу: Міністерству у справах сім'ї, інтеграції та Великого регіону Люксембургу, Ville de Luxembourg, Європейській комісії в Люксембурзі, Почесному консулу України в Люксембурзі Клоду Раду та іншим, хто допоміг зробити його можливим.

Дні України в Люксембурзі триватимуть до 15 червня 2023 року. За програмою заходів можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, торік Тимчасовий повірений у справах України в Королівстві Бельгія та Великому Герцогстві Люксембург Наталія Аношина взяла участь у церемонії відкриття Київського бульвару у місті Люксембург.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium, UA Days in Luxembourg / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-