Зеленський показав затоплену Херсонщину: Росіяни не рятують людей на окупованій території

Зеленський показав затоплену Херсонщину: Росіяни не рятують людей на окупованій території

Фото
Укрінформ
На тимчасово захопленій Росією території Херсонської області загарбники навіть не намагаються допомогти людям, які постраждали від підриву Каховської гідроелектростанції.

Як передає Укрінформ, про це написав у Телеграмі Президент Володимир Зеленський та опублікував фото із затопленої Херсонщини.

“Російські терористи вкотре довели, що вони є загрозою для всього живого. Абсолютно свідоме знищення одного з найбільших водосховищ України. Щонайменше 100 тисяч людей жили в цих районах до російського вторгнення. Принаймні десятки тисяч досі там”, - зазначив Зеленський.

За його словами, сотні тисяч людей залишилися без нормального доступу до питної води. “Наші служби, усі, хто може дати людям порятунок, уже залучені. Але ми можемо допомогти тільки на підконтрольній Україні території. На окупованій Росією частині окупанти навіть не намагаються допомогти людям”, - зауважив Президент.

Читайте також: Вода «взяла у кільце» захоплене місто Олешки на Херсонщині

“Це ще раз демонструє, із яким цинізмом Росія ставиться до людей, чию землю захопила, і що насправді Росія несе Європі та світу”, - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська вночі 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає. Триває евакуація людей із затоплених територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-