Ткаченко розповів, що це він звертався до організаторів Євробачення щодо виступу Зеленського

Ткаченко розповів, що це він звертався до організаторів Євробачення щодо виступу Зеленського

Єдині новини
Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звертався до Європейської мовної спілки щодо виступу Президента Володимира Зеленського на Євробаченні-2023.

Про це очільник МКІП повідомив в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Був якийсь конфуз, бо не Офіс Президента, а я звертався до EBU (Європейської мовної спілки - ред.) за тиждень до конкурсу із цією пропозицією. Вони чомусь відправили мені офіційного листа, що це неможливо з політичних причин», - сказав він.

Ткаченко зауважив, що в інтерв'ю англійським журналістам казав, що жодної політики у виступі Президента немає, пояснюючи, що вперше в історії проводиться конкурс не країною-переможцем, а іншою, і вітання Президента країни-переможця було б абсолютно доречним.

Водночас очільник МКІП зауважив, що напередодні конкурсу він зустрівся з представниками EBU, які щодо своєї позиції зауважили, що відбулася «людська помилка».

«Найцікавіше було, коли я зіткнувся з представниками EBU напередодні самого конкурсу, я навіть не питав їх. Вони сказали наступне: «Sorry, human error». Що це означає, ніхто не знає, але очевидно, що висновки на майбутнє вони мають зробити», - сказав Ткаченко.

Читайте також: Ткаченко: Цьогорічне «Євробачення» було одним із найкращих за всю історію конкурсу

Як повідомлялося, напередодні фіналу Євробачення ЗМІ писали, що Європейська мовна спілка, який є організатором пісенного конкурсу, відмовила Президентові України Володимиру Зеленському в можливості звернутися до глядачів. Водночас в Офісі Президента сказали, що не зверталися до організаторів щодо такого виступу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-